torsdag 16 juni 2016

Sista dagen i Nairobi

Fredagen började med att vi åt frukost med Caroline, Veronikas dotter. Hon är så trevlig och go! Mest av allt önskar hon få ett jobb (efter att ha pluggar psykologi i tre år)- hon berättade att ibland när man söker jobb så undrar de om man har lite pengar att erbjuda.......suck!! Hon berättade också att när man söker till utbildningar så är det inte säkert att det är de med bäst betyg får en plats utan även här kan det handla om mutor från föräldrar......undrar om det någonsin ska bli en bättring på detta??

Sen blev det några timmar på Loveschool och det var både roligt och vemodigt! Som tur är så vet jag att vi kommer att åka tillbaka och hälsa på!









Hejdå!! Ses igen!


Precis innan vi åkte till flygplatsen kom Allan, Mechaks bror för att säga hejdå. Han hade åkt i nästan fyra timmar (tre mil!) och hann fram en kvart innan vi åkte. Han hade beställt ett bälte till Tomas och det var ju såklart viktigt att få lämna det! Han kallar oss sina Mzungo-föräldrar!


Och precis innan vi åkte ringde vakterna upp och sa att "Majskvinnan" var utanför porten och ville säga hejdå! Hon står nära skolan varje dag och säljer grillade majskolvar och vi fick några av henne.



Sista inköpet blev ett överkast! Handsytt för knappt 500 kronor!














3 kommentarer:

  1. Vackra bilder på vackra människor!
    Förstår att det är många blandade känslor!

    SvaraRadera
  2. Lägger man en träslev över grytan kokar det inte över ... Det vet de redan i Kenya ( se kort) lelle

    SvaraRadera
  3. Så rörande bilder! Förstår det var med blandade känslor som ni lämnade Nairobi, både vemod men också mycket glädje som ni fått vara med om!

    SvaraRadera