måndag 9 november 2015

Helgens aktiviteter

Den lediga helg som gick spenderade vi på hemmaplan!
Fredageftermiddag besökte vi Love school. De avslutade sin dag genom att hala flaggan, be Fader vår och fick också uppmaningen från rektorn att på "söndag är det samling i kyrkan- då ska vi be för de elever som ska göra sin tester (exams) nästa vecka."


I lördags gick vi ner till fotbollsplanen som vi bor granne med. Två svenska grabbar skulle spela sin första match med det kenyanska lag de tränat med några gånger. Matchen skulle börja 9! Då så, sa jag dagen innan, då betyder det 10! Nä sa tränaren det betyder 9!
De svenska familjerna var på plats kl 8.30 för det kan ju vara bra att värma upp lite innan. När matchen började? 10.15!


Sen gick vi på restaurang med de två familjerna. Vi frågade först om det var något på menyn som inte fanns och fick till svar om någon enstaka rätt som de inte hade. Så de flesta av oss 12 personer beställde kyckling och pommesfrites. Efter 20 minuter kom ägarinnan och sa att "nja.....det finns bara kyckling till en person! Men vi har komage- blir det bra? Eller så sticker vi iväg och fixar kyckling." Efter en mycket kort diskussion (vi förstod snabbt att ingen var intresserad av komagen) så bestämde vi oss för att det får bli kyckling till en person och att vi andra tar enbart pommes! Kanske lite bröd också? Aj då- det var visst också slut!
Så satt vi där och väntade och väntade.....när vi varit på plats en timme kom en kille fram till bordet och sa att han hade fixat kycklingarna och att de nu skulle tillagas. Bara 20 minuter! Vi sa vänligt men bestämt ifrån att vi nöjer oss med pommes. Men var var den? Vi beställde för si sådär 45 minuter sen. Aha, det tar bara 10-12 minuter!! Strålande! Efter ytterligare 35 (!!!) minuter fick vi dem! Och den enda kycklingen verkade inte finnas längre!
Som tur var hade vi ingen brådska utan trivdes i varandras sällskap!


På kvällen var vi på teater- tycker det är lika roligt varje gång att föreställningen börjar med att man står upp och lyssnar på nationalsången!

Söndag- gudstjänst i Nairobi Chapel. Fin sång, barnvälsignelse och barnkör- jättebra! Sen en predikan på 1 timme och 10 minuter.....bara för mycket!

Lunch på golfrestaurang, besök på Giraffcenter, Toimarket och sen avslutades dagen med fin middag för att fira Tomas litegrann! Oxfilé (som är billigt här- 85 kr/kg), hasselbackpotatis och till efterrätt färsk ananas och mango.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar