fredag 1 november 2013

Love school center

För tre år sedan startade Veronika en skola i slummen. Här går drygt 300 elever från 3- 14 år. Hon har 16 lärare- de tjänar fr 3 500- 6 000 shilling per månad, dvs 250- 450 kronor/ månaden!
För tre år sedan skänkte några personer pengar till material till att bygga skolan så de enkla byggnaderna äger hon- däremot måste hon betala 20 000 shilling/månad för hyra av marken- 1 500 kronor.
Hon tar ut en avgift för barnen, lite olika beroende på hur mycket pengar familjen har- 20- 50 kronor/månaden- ca 100 av dem har råd att betala, de andra får komma ändå. För det mesta har hon inte pengar till någon skolmat utan man går hela skoldagen 7-16 utan att äta något. På fredagar ger hon dem gröt- det kostar 80 kronor till 300 barn! Lärarna får mat (ett krav de har) varje dag- det kostar 400 shilling (30 kronor) per dag- alltså 2 kr per portion!
Läromedel? Man har EN bok per ämne och lärare! Eleverna själva har alltså inte några läroböcker utan skrivböcker där de antecknar allt som ska läras in.
Jag tycker Veronika är en eldsjäl som jag vill stötta!! Utöver det jobb hon lägger ner på skolan så har hon startat ett datorcentrum och så är hon fotbollstränare två ggr/veckan.
Plus att hon går hem till de fattigaste i området där hon bor och har koll på vilka som behöver extra stöd- har hon lite mat över så ger hon till dem.
SÅ om DU skulle vilja stötta Veronika genom att ge en engångssumma eller bidra med något varje månad så hör av dej! Min mailadress halldin.marie@gmail.com


Ett par gånger har jag följt med Veronika för att handla mat till skolan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar