onsdag 13 november 2013

Någon som vill hjälpa till ekonomiskt?

I eftermiddag har Tomas och jag hälsat på hos V, som jag skrev om förra veckan. Hon pratar så gott om sin äldste son som är 18 år och är den som tar hand om både mamma och syskonen. Vi fick träffa George som har så  mycket ansvar för sin familj att han inte har tid att ägna sig varken åt studier eller det han tycker bäst om- att spela fotboll! Vi pratade inte mycket om framtiden, men såklart tänker man när man ser denna kvinna på 30 kilo att det kan inte vara långt kvar........
V har en hyra (inkl el) på 3 500 shilling- det är ca 250 kr i månaden. Veronika brukar försöka hjälpa henne med den genom att fråga folk om bidrag till den-det finns alltså inte någon som ger pengar regelbundet till vare sig den eller till mat till familjen. Barnen får gå gratis i skolan - skulle man betala lite skolavgift för dem skulle det såklart påverka Veronikas skola till det bättre- kanske mer läromedel, mat lite oftare till skolbarnen osv.
Så jag undrar igen om DU vill vara med att bidra till detta?! Jag är väl inte så bekväm med att skicka "tiggarbrev" till folk, men när behoven kommer SÅ nära är det svårt att låta bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar